CONCERTS I PREUS

 

 

ZONES I PREUS - PALAU DE LA MÚSICA CATALANA

 • ZONA 1

  Gala Strauss: 54€  Requiem: 54

 • ZONA 2

  Gala Strauss: 45€  Requiem: 45€

 • ZONA 3

  Gala Strauss: 37€  Requiem: 37€

 • ZONA 4

  Gala Strauss: 30€  Requiem: 30€

 • ZONA 5*

  Gala Strauss: 18€  Requiem: 18€

   

*sense visió 

 Mapa ubicació seients Palau de la Música

Mapa ubicació seients Palau de la Música
 

PREUS I ABONAMENTS BASÍLICA

  • Les Quatre Estacions de Vivaldi                                          25 €
  • PREUS VENDA ANTICIPADA BASÍLICA

  • Messies, Requiem, Quatre Estacions                                  25 €
   El Cant de la Sibil.la                                                             17 €
   • ABONAMENTS BASILICA
     
   •  
   •  

 

 

 

   • Mapa ubicació seients Palau de la Música

EL MESSIES DE HÄNDEL

EL MESSIES DE HÄNDEL

Jordi Casas, direcció

Coral Cantiga (Josep Prats, direcció) 

Marta Mathéu, soprano – Anna Tobella, mezzo-soprano

Albert Casals, tenor - Jordi Ricart, baríton

Orquestra de Cambra Terrassa 48 (Quim Térmens, concertino-director)

“El Messies”

El 1741 Haendel passa per una època difícil: problemes de salut que l'han dut a descansar a un balneari; la seva companyia està a punt de tancar i amb deutes; les seves obres són poc representades.... Per aquestes dates rep una invitació per anar a Dublín, Irlanda, i sense 

dubtar va cap allà amb una obra sota el braç escrita en sols 24 dies: un oratori,  El Messies. 

L'abril del 1742 la pot estrenar a Dublín dirigint-la ell mateix des del clave; des de la seva estrena ha estat una obra programada constantment. 

Amb text de Charles Jennens format per fragments de la Bíblia, aquest oratori està estructurat en 

tres parts i parla-reflexiona sobre episodis relacionats amb la vida de Jesús: la primera parla de 

l'Adveniment i Naixement marcat per moments d'exaltació i intensitat expressiva. La segona il·lustra la Passió, Resurrecció i Ascensió començant amb dolor i tristesa i acabant amb l'al·legria de l’Hallelujah amb cor, trompetes i timbales. En la tercera es parla de la victòria de Crist, amb el judici final i la paraula “Amen” acabant l'obra.

 

Originalment, aquesta obra està pensada per l'època de Pasqua, encara que actualment sembla lligada a les nostres dates de Nadal, però per la temàtica és en realitat una obra que ve de gust escoltar qualsevol moment de l'any.

 

Jordi Casas Bayer 

cursà els primers estudis musicals a I’Escolania de Montserrat, i 

posteriorment els continuà a Barcelona, on va estudiar també Dret i Filosofia. Fundà la Coral Càrmina, 

de la que va ser director durant més de quinze anys, i dirigí, durant dos cursos, el Cor de la RTVE. Des de setembre de 1988 fins a 1998 va exercir com a director musical de l’Orfeó Català, sent-ne també el seu director artístic. El setembre de 1990 creà el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, del que va ser director fins al juliol de 2011. Així mateix ha estat al front del Coro de la Comunidad de Madrid des de I’any 2000 fins al juliol de 2011. També a Madrid va desenvolupar 

la seva tasca de director coral al front del Coro del Teatro Real, col·laborador habitual de l’Orquesta Sinfónica de Madrid, entre els anys 2004 i 2008.

 

Al front d’aquests conjunts ha dirigit i preparat al voltant de tres mil concerts, tenint  oportunitat de col·laborar amb els més destacats directors d’orquestra, amb gran varietat de conjunts instrumentats i, alhora, conreant tota mena de gèneres i estils.

 Ha impartit nombrosos cursos de direcció coral tant a Espanya com a l’estranger, i ha participat com a director en els més prestigiosos festivals d’Europa (Espanya, França, Bèlgica, Suïssa, Gran Bretanya, Alemanya, Hongria, Itàlia, Eslovènia i Àustria), i també a Israel, Mèxic, Cuba, Guatemala, Estats Units, Argentina, Brasil, Xina, Marroc i Japó. L’estiu de 1997 va ser el director de l’European Youth Choir de l’Europa Cantat.

 

Darrerament ha estat director, per segona vegada, del Coro de Radiotelevisión Española des de 

setembre de 2011 fins a l’agost de 2013. Actualment és artista en residència a l’Orquesta Sinfónica de 

Castilla y León pel que fa a la vessant coral, i col·labora assíduament, com a director convidat, amb el 

 

Cor de Cambra Femení Scherzo de Vila-seca.

 

Marta Mathéu 

soprano, Neix a Tarragona. Ingressa al Conservatori Professional de la seva ciutat on cursa les especialitats de piano, orgue i cant tot obtenint les màximes qualificacions. Cursa el Gau Superior de Cant amb la catedràtica A.L.Chova en el Conservatori Superior de Música de València i 

ha rebut consells de M.Caballé, H.Obratsova, I.Penagos, N.Miricioiu, R.Expert, M.Zanetti i W.Rieger.

 

Ha cantat en importants sales de concerts i teatres d'Europa i Amèrica i dirigida per directors com J. Savall, F.Biondi, E.Onofri, R.King, H. Niquet, M. Hasselböck, V.Pablo Pérez, J. Pons, A.Ros-Marbà, M.Corboz, Sir N.Marriner, C. Rizzi, I.Bolton, G.Neuhold, C. Scaglione i també en formacions de cambra i amb solistes com R.Vignoles, A.Guinovart, Trio Jess, entre altres.

 

Gràcies a la versatilitat de la seva veu, té a l’abast obres que abracen des del barroc fins a la 

música contemporània, que li han permès d’estrenar òperes de J. Rodríguez-Picó, A. García Abril o A. Gaos. Atreta també per la vessant d’actriu, ha participat en diferents espectacles teatrals sota la direcció d'O.Grau, F.Madico, X.Albertí entre d’altres. Ha estat mereixedora de premis en concursos i festivals d'àmbit internacional, destacant el segon premi en el Concurso Permanente de JJMM, el premi del públic en el concurs M.Caballé i el segon premi, el premi Mozart, el premi al millor cantant espanyol i el premi del públic en el Concurs de Cant Francisco Viñas. Ha enregistrat també pels segells Klassicat, Brilliant, Naxos i Opus Arte.

 

L’any 2011, l’Ajuntament de Tarragona li va atorgar el Diploma al Mèrit Cultural per la seva 

trajectòria internacional i tasca d’ambaixadora de la ciutat.

 

 

Anna Tobella 

mezzo-soprano, nascuda a Martorell i alumna del tenor Eduard Giménez, ha interpretat diversos papers mozartians i rossinians com ara Dorabella de Così fan tutte a Bilbao i a Saint Paul 

(EEUU), Sesto de La Clemenza di Tito a Istambul (Turquia), Angelina de La Cenerentola a Sabadell, Melibea de Il viaggio a Reims a Pesaro (Itàlia) i Rosina de Il Barbiere di Siviglia a Oviedo. Ha cantat El sombrero de tres picos i L’Atlàntida de Falla, Requiem i Missa de la Coronació de Mozart, Novena Simfonia de Beethoven i El Messies de Händel, entre moltes altres i ha estat premiada al Concurs Francesc Viñas del 2011 i 2012 celebrat al Gran Teatre del Liceu. 

 

Debutà al Liceu l’any 2007 amb Manon on interpretava el personatge de Rosette i posteriorment 

 

hi ha cantat en nombroses ocasions com ara a L’arbore di Diana de Martín y Soler (2009-10), a Falstaff de Verdi com a Meg Page (2010-11), a Die Zauberflöte de Mozart com a 2a dama (2011-12), a Maria Stuarda de Donizetti com a Anna (2014-2015) i a Così fan tutte de Mozart com a Despina (2016). 

 

Albert Casals 

Nascut a Barcelona, comença els seus estudis musicals a l'Escolania de Montserrat. Posteriorment, i compaginant-ho amb la carrera d'enginyeria tècnica de telecomunicacions, inicia els seus estudis de cant amb els professors Xavier Torra i Joaquim Proubasta, i més tard amb Mariella Devia, Viorica Cortez, Carlos Chausson i Dalmau González.

 

Ha format part del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. En la carrera solística, ha actuat en llocs com l'Auditori de Barcelona, al Palau de la Música de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu, Teatro Real de Madrid, Auditori Nacional de Madrid, Teatre Campoamor d'Oviedo, 

Teatre Arriaga de Bilbao, Auditori de Saragossa, Teatre Verdi de Trieste, etc.

 

 

El seu debut operístic va ser amb l'Òpera de Sabadell a il Pirata de Bellini, amb qui ha cantat també Il Barbiere di Siviglia, Elisir d'Amore, Cosi fan Tutte, i Romeu i Julieta, la Flauta Màgica i Lucia di Lammermoor. Els seus concerts l'han portat per Itàlia, Corea i diferents sales espanyoles. Ha treballat amb les principals orquestres i directors del país.

 

Jordi Ricart 

baríton, nascut a Barcelona, comença els estudis musicals de piano, violí i cant a l’Escolania de Montserrat. L’any 1982 inicia la carrera de cant amb Montserrat Pueyo, al Conservatori Superior de Música de Barcelona i rep classes, també, de diversos especialistes de música antiga i lied a Holanda. 

 

El seu repertori avarca des de la música medieval a la romàntica. En l’apartat de l’oratori ha cantat les principals obres de Bach, Händel, Beethoven, Haydn, Brahms, Schubert, entre d’altres. Pel que fa a l’òpera cal destacar les interpretacions en Apollo e Dafne de Galiano, Acis y Galatea de 

Literes, Der Schulmeister de Telemann, Il Matrimonio Segreto i Il Maestro di Capella de Cimarosa, Die Zauberflöte i Don Giovanni de Mozart, Il Barbiere di Siviglia de Rosssini. Activitats totes elles realitzades a pràcticament tots el països d’Europa, Estats Units, Canadà, Mèxic, Israel i Japó. 

 

Col.labora regularment amb La Capella Reial de Catalunya, Concierto Español, Orquestra Barroca Catalana i Capella de Ministrers així com amb nombroses orquestres i agrupacions corals de tot l’Estat Espanyol. Activitat que combina amb la docència a Tarragona i Lleida. Ha realitzat enregistraments per a TV3, TVE, Canal Arte, Catalunya Música, France Musique, ZDV, KRO, etc... i una setantena de discs amb els segells discogràfics, Deutsche Harmonia Mundi, Harmonia Mundi Ibérica, Alia Vox, entre d’altres. 

 

 

Orquestra de Cambra Terrassa 48

Amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 és una formació estable especialitzada en el 

repertori escrit per a cordes. Fundada en la seva forma i filosofia actuals l’any 2000, el conjunt ha donat un gran impuls i difusió de la música per a formació d'orquestra de cordes amb uns programes que combinen una gran investigació i proximitat.

 

Ha realitzat concerts per tota la geografia catalana i per l’estat espanyol, ha col·laborat 

en importants produccions simfonicocorals i ha fet enregistraments pels segells Ars Harmònica, Ma de Guido, la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i pel Centre Robert Gerhard. Destaquen també col·laboracions amb directors com Laszlo Heltay, Josep Vila, Mireia Barrera, Xavier Puig, Michael Thomas, Barry Sargent, Gonçal Comellas o Josep Prats; solistes com Mireia Pintó, Gerard Claret, Jordi Domènech, Daniel Ligorio, Vladislav Bronevetzky, Maria Hinojosa, AshanPillai, Alba Ventura, Joaquín Palomares, Isabel Monar, Ara Malikian, Claudi Arimany, Darko Brlek. o Kai Gleusteen i agrupacions com la Coral Cantiga, Coral Sant Jordi, Cor Enric Granados, el Cor de Cambra de l’Orfeó Català i Kimbala Percussions, entre molts d’altres. 

En la seva recerca de literatura per a orquestra de cordes, l’OCT48 

ha realitzat primeres audicions a Catalunya de nombroses obres per a aquesta formació i també a nivell europeu, destacant-ne l'estrena continental de The Passion of Mary de Howard Blake amb el mateix compositor a la direcció, així com estrenes d’obres d'autors catalans com A.Guinovart, M.Caselles, J.Cornudella, T.Peire, A.Puig, F.Cruixent, J.LL. Guzman, C.Cases.... i primers enregistraments d'obres de R.Lamote de Grignon, Joan Manén i Manuel Oltra, impulsant així la seva voluntat de difusió, recerca i globalització del fet musical i també a nivell de país.

 

Ha explorat nous camins musicals i escènics amb la creació d’espectacles multidisciplinaris 

 

Información adicional

 • DÍA: 14, 15, 16
 • MES: desembre del 2017
 • HORA: 21:00
FaLang translation system by Faboba

Sitemap