CONCERTS I PREUS

 

 

ZONES I PREUS - PALAU DE LA MÚSICA CATALANA

 • ZONA 1

  Gala Cap d'Any: 50€  Requiem: 54€  4 Estacions: 50€

 • ZONA 2

  Gala Cap d'Any: 40€  Requiem: 45€  4 Estacions: 40€

 • ZONA 3

  Gala Cap d'Any: 33€  Requiem: 37€  4 Estacions: 33€

 • ZONA 4

  Gala Cap d'Any: 25€  Requiem: 30€  4 Estacions: 25€

 • ZONA 5*

  Gala Cap d'Any: 15€  Requiem: 18€  4 Estacions: 15€

   

*sense visió 

 Mapa ubicació seients Palau de la Música

Mapa ubicació seients Palau de la Música
 

PREUS I ABONAMENTS BASÍLICA

 • El Messies de Händel                   25€
 • Oslo Camerata                              20€
 • Rèquiem de Mozart                       25€
 • El Cant de la Sibil·la Pasqual        20€
 • O. de Cambra de Toulosse            20€
 • Russian Musical Ensemble            20€
 • ABONAMENTS BASILICA
   
 •  
 •  

 

   • Mapa ubicació seients Palau de la Música

GRAN GALA DE CAP D'ANY

GRAN GALA DE CAP D'ANY

JOFICAT (JOVE FILHARMÒNICA CATALANA)

Director Melani Mestre

Soprano Charo Tris

Parella de ball Mercè Pastor i Ildefons Vilanova

 

 

 

 

La JOFICAT neix de la mà del director d'orquestra barceloní Melani Mestre, fruit de la vocació de crear una acadèmia d'orquestra permanent al nostre país que no tan sols consolidi la formació i el coneixement del repertori orquestral entre els joves sino que fomenti l'excel·lència individual i col·lectiva de tots els seus membres de forma professional.

La Jove Filharmònica Catalana es presentà en públic el mes de maig del 2017 dins la programació habitual de la temporada 16/17 de l'Associació de Concerts de Reus, en el marc incomparable del Teatre Fortuny de la capital del Baix Camp. Dirigida en aquesta ocasió pel prestigiós director José Luis Gómez, titular de la Tucson Symphony Orchestra (USA) i amb la col·laboració del reconegut violinista nord-americà Yuriy Bekker, concertí de la Charleston Symphony Orchestra (USA), la JOFICAT oferí un ja tot un catàleg d'intencions interpretant obres d'autors catalans com Morera, Toldrà o Mestre així com obres de cèl·lebres compositors de bandes sonores com John Williams, Alan Silvestri, John Morris o Hans Zimmer.

L'estiu de 2017 la JOFICAT ha esdevingut Orquestra Resident al Festival Internacional de Música Costa Daurada - Salou, realitzant diverses actuacions tant a l'aire lliure (Salou, Torredembarra, el Parc Samà de Cambrils) com al Teatre Tarragona, que ja han estat gratament elogiades tan pel públic com per la crítica assistent.

Recentment la Jove Filharmònica ha realitzat el seu debut a l'Auditori de Barcelona com a principal amfitriona en el concert de clausura del Certàmen Llobet, un dels principals festivals de guitarra del món, tot realitzant l'estrena mundial de l'obra "Pell pintada", per a guitarra i orquestra, del compositor català José Galeote, així com la versió dels "Valsos Poètics" d'Enric Granados que el compositor Melani Mestre ha arranjat per a guitarra i orquestra per tal de commemorar el 150è aniversari del naixement d'aquest gran compositor català.

La JOFICAT ha actuat amb solistes de prestigi nacional i internacional entre els que destaquem la violoncel·lista rusa Svetlana Tovstukha, la violinista ucraïnesa Nataliya Borysiuk, el saxofonista català Marçal Montlló o els guitarristes Jacob Cordover (Austràlia), Françoise Fix Nicolet (França), Izan Rubio i Carles Hoyo (Catalunya).

A partir de la Temporada 2017/2018 la JOFICAT té residència en diferents espais del territori català, amb la voluntat d'ampliar i apropar el seu radi d'acció social i musical arreu del país, tot oferint actuacions regulars a Barcelona al Centre Cívic Fort Pienc, el Casino de l'Aliança de Poblenou, els Lluïsos de Gràcia, l'Auditori de la Mercè (Girona), el Teatre Tarragona (Tarragona ciutat), el Teatre Fortuny (Reus), Teatre Auditori de Llinars del Vallès, etc.

Dintre de la seva primera temporada comptarà amb batutes tan prestigioses com les dels mestres José Arean, Lior Shambadal, Amos Talmon, Claudio Cohen o Oliver Weder i solistes de la talla de Yury Revich (violí), Maurizio Moretti (piano) o Konstatin Manaev (violoncel), entre d'altres.

MELANI  MESTRE

DIRECTOR D'ORQUESTRA 

Reconegut com "un dels músics virtuosos de l'elit mundial" per la crítica internacional ("The Daily Telegraph" - 1997, London / "Ziua" - 1998, Bucharest), Melani Mestre nasqué a Barcelona el 1976.

Hereu directe de la Tradició Pianística d'Enric Granados a través del mestre José A. Calvo i Alicia de Larrocha, ambdós deixebles de Frank Marshall, Melani Mestre és considerat com un dels pianistes i directors d'orquestra més destacats i sol·licitats a nivell internacional de la seva generació.

Des del seu debut com a solista amb la Dortmund Festival Orchestra l'any 1998 interpretant el Segon Concert per a piano i orquestra de Rachmaninoff, nombroses han estat les col·laboracions amb algunes de les millors orquestres del món, tan en la seva  faceta de pianista solista com en la de director d'orquestra, entre les que podem destacar: London Symphony Orchestra, London Festival Orchestra, BBC Symphony Orchestra, Moscow Philharmonic Orchestra, Wiener Kammerochester, New York Philharmonic Orchestra, Gdansk Baltic Philharmonic Orchestra, Warsaw Philharmonic Orchestra, Rumanian National Philharmonic Orchestra, Bulgarian National Symphony Orchestra, Kazan Philharmonic Orchestra, Iasi Philharmonic Orchestra, Pilsen Radio Symphony Orchestra, Mexico City Philharmonic, Mexico State Symphony Orchestra, Bari Symphony Orchestra, etc.

Melani Mestre ha realitzat gires de concerts i actuacions per tota la geografia europea, actuant a les millors sales de concert d'Espanya, França, Anglaterra, Alemany,a Àustria, Holanda, Bèlgica, Hungri, Bulgària, República Txeca, Eslovàquia, Grècia, Portugal, Polònia, Estats Units d'Amèrica, Rússi,a Ucraïna, Cuba, Brasi i recentment a Mèxic i Israel.

Entre els seus projectes musicals més importants cal destacar el descobriment l'any 2009 del Concert per a piano i orquestra d'Enric Granados, finalitzat, editat i  estrenat  per ell mateix, i publicat per l'Editorial Boileau de Barcelona el 2010, any de la seva  estrena mundial juntament amb la Lviv Symphony Orchestra a la Sala Filharmònica de Lviv, Ucraïna.

Recentment, Melani Mestre acaba de realitzar la primera gravació mundial del Concert per a piano i orquestra d'Enric Granados acompanyat per la BBC Scottish Symphony Orchestra sota la batuta del mestre Martyn Brabbins pel segell britànic Hyperion Records.

Futurs projectes discogràfics inclouen més de deu concerts romàntics per a piano i  orquestra de compositors catalans i espanyols.

Posseïdor d'un repertori extraordinari, en el que figuren més de cent concerts per a piano i orquestra d'autors catalans, espanyols, ucraïnesos i d'altres com Ástor Piazzolla, Xaver Scharwenka, Nikolai Medtner o Ignaz Paderewsky,

Fruït d'aquesta interessantísima activitat investigadora i musicològica en són les primeres gravacions mundials dels Concerts per a piano i orquestra d'Ástor Piazzolla (PICAP - Orquestra de la Societat de Concerts de Barcelona - 2002), Manuel Blancafort (Hispania Música - Lviv Philharmonic Orchestra - 2008), el Concert per a violoncel i orquestra de Joaquim Nin-Culmell (Columna Música - Kazan Philharmonic Orchestra - Svetlana Tovstukha, violonchelo - 2001), o el disc titulat "En un saló Català" (La Mà de Guido - 2003), amb música catalana per a piano inèdita del sigle XIX.

Des de l'any 2007 Melani Mestre ha ocupat el càrrec de Director Artístic i Titular de la Lviv Symphony Orchestra (Ucraïna), amb la que ha realitzat diverses gires per Espanya, Grècia, República Txeca, Rússia i Eslovàquia.

Melani Mestre ha col·laborat amb artistes de la talla d'Ivry Gitlis, Ruggiero Ricci, Martha Argerich, Lorin Maazel, Roby Lakatos, Giora Feidman, Valentin Georghiu, Al di Meola, i ha rebut consell per part d'eminents intèrprets i pedagogs com Rosa Mª Kucharsky, Leonid Brumberg, Aquiles Delle Vigne, Philip Fowke, Monique Deschaussées, Joanna McGregor, Carmen Bravo de Mompou, Joseph Banowetz, Vladimir Ashkenazy, Diego Mason, Ricardo Muti i Andrei Gavrilov, amb el qual tingué la oportunidad de treballar contínuament, convertint-se d'aquesta manera amb el seu principal mentor.

Amb tan sols 25 anys Melani Mestre va entrar a formar part de la Càtedra de Piano de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), plaça que guanyà a concurs.

Des de l'any 1995 Melani Mestre forma part del Duo Cantabile amb la reconeguda violoncel·lista russa Svetlana Tovstukha, formació que ha adquirit una excel·lent singularitat durant els més de quinze anys d'activitat. Des del 2008 integra també el Duo Leopolis amb la violinista ucraïnesa Nataliya Borysyuk i el "Granados Piano Trio". El  2001 crea l'Orquestra de la Societat de Concerts de Barcelona, amb la que realitza un gran nombre d'actuacions que culminen amb la reposició de l'Ópera-Tango "María de Buenos Aires" d'Ástor Piazzolla, re-estrenada en la seva versió orquestral després d'escriure-la sencera a partir de l'audició de la propia gravació de Piazzolla, a falta de la partitura original.

En la seva faceta de compositor, Melani Mestre té en cartera diverses obres de gèneres tan diversos com l'òpera, la música de cambra, instrument sol, concert, música de cinema, tot destacant recentment el seu "Hollywood Concerto", per a violí i orquestra simfònica,  el "Violintango Concerto" (concert per a violí i  orquestra estrenat el 2010, Ed. Boileau), la "Suite Exotique" (Ed. Boileau), per a violoncel sol, l'"Obertura Festiva, sobre temes populars ucraïnesos" (estrenada en el marc del III Festival Improvizacia per la Lviv Symphony), l'"Obertura Catalana: El bosc de les fades" (estrenada per la Gdansk Baltic Philharmonic el 2007) o l'òpera "Don Joan, príncep de les tenebres", estrenada al Teatre Lliure de Barcelona el 2005 amb llibret de Palau i Fabra i direcció d'Hernán Bonnín.

Melani Mestre va cursar els estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, continuant-los a Londres amb la reconeguda pedagoga russa Sulamita Aronovsky (piano) i el distingit mestre Sir Colin Davis (dirección de orquesta).

Està en possessió del Primer Premi i Medalla d'Or de l'"Arrau International Piano Comperition" (USA), el Primer Premi del concurs "TWIMCA de la BBC" (UK), el Premi "Robert Lanoir" (Lille, França) i el "Lasmo Staffa Award" (UK), entre d'altres.

Melani Mestre és membre de la Societat Espanyola de Musicologia i és Artista Steinway.

Acutalment és Director i Cap del Departament de Piano i Direcció d'Orquestra de l'Acadèmia Internacional de Música de Barcelona - AIMB.

 

CHARO  TRIS  · soprano

Nascuda a Saragossa, després de llicenciar-se en Ciències Empresarials es traslladà a Madrid on començà els seus estudis de Cant amb la soprano Isabel Penagos i graduant-se  a l'Escola Superior de Cant de Madrid, sent el seu professor el tenor Manuel Cid.

En la seva formació han intervingut mestres de la categoria de: Peter Harrison, Elena Obraztsova (rebent el Premi Especial en el seu curs de Callosa d'en Sarrià), Wolfram Rieger, Robert Expert, Miguel Zanetti, Victòria dels Àngels i Carlos Chausson, entre d'altres.

Va guanyar una Beca de Joventuts Musicals l'any 2000, rebent aquest premi en el seu moment de mans de Sa Altesa Reial el Príncep d'Astúries, actual Rei d'Espanya. A partir d'aquest moment va començar la seva carrera com a solista debutant a l'òpera "Dido i Aeneas" de Henry Purcell.

Dins de la seva experiència operística ha interpretat els rols principals de les següents òperes: La Traviata (Violetta) de G. Verdi, La Bohème (Musetta) de G. Puccini, Don Pasquale de G. Donizetti (Norina), Ilbarbiere vaig donar Seviglia ( Rosina) de G. Rossini, L'elisird'amore (Adina) de G. Donizetti. Hänsel i Gretel (Gretel) d'E Humperdinck, La Contadina (Scintilla) de JA Hasse, Thetelephone "(Lucy) de Gian Carlo Menotti, IlSacrifizio vaig donar Abramo (Angel) de Camilla de Rossi, Le Nozze di Figaro (Susanna) de WA Mozart, Il re pastore (Aminta) WA Mozart, Die Fledermaus (Adele) de J. Strauss, Romeu i Juliette (Juliette) de Ch. Gounod i Don Giovanni (Zerlina) de WA Mozart.

En el seu repertori sacre destaquen les obres clàssiques més emblemàtiques entre les quals cal destacar: "Stabat Mater" de Pergolesi, "ExultateJubilate" de WA Mozart, diverses cantates de Bach i les Passions segons Sant Mateu i Sant Joan.

La seva carrera professional l'han dut a traspassar les fronteres espanyoles, abastant des del recital fins a l'òpera. Ha realitzat diverses gires per Alemanya, Suècia i Suïssa. Com guanyadora del concurs de Lied "WolframRieger" va realitzar recitals sobre repertori liederista a Alemanya.

Ha format part, com a professora de cant, de l'Acadèmia de Talents 2009, que és un projecte que ha posat en marxa l'Associació Mirades Compartides, en col·laboració amb la Fundació Mapfre i l'Associació Carmen Pardo Valcarcel i que està centrat en el desenvolupament artístic de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de la música, la dansa i el teatre.

Dins de la seva faceta de cantant concertista va estrenar al Festival "Otoño Musical Soriano" les obres de Fco. García Muñoz juntament amb el baríton Alfredo García i el pianista Victor Carbajo. D'aquesta obra va gravar un disc que es va publicar juntament amb les partitures del Mestre García Muñoz.

Destaquen a Barcelona els seus concerts a la Sala dels Miralls del Teatre del Liceu, al Palau de la Música, al Teatre Poliorama, al Cercle Eqüestre, al festival de Música Clàssica de Vilafranca del Penedès, Palau de la Virreina, Palau Robert, Castell de Santa Florentina, Castell de Peralada, Teatre Gaudí , Teatre Coliseum, CaixaForum, i recentment al Festival Internacional de Música Costa Daurada - Salou.

Ha cantat en totes les edicions de The Shopping Night Barcelona, ​​sent aquest últim any coordinadora escènica de tots els esdeveniments que va realitzar The Shopping Night Barcelona.

Durant l'estiu del 2015 va actuar al CaixaForum a l'exposició de Tino Sehgal "Thisyou". Al febrer de 2016 tornà a cantar el paper de "Violetta" de la Traviata de Verdi i a l'abril de 2016 la  Micaela de Carmen de Bizet.

Actualment prepara el paper de "María de Buenos Aires", d'Àstor Piazzolla, i des del 2017 ocupa la càtedra de Cant de l'Acadèmia Internacional de Música de Barcelona - AIMB.

 

PROGRAMA

"STRAUSS & Co."

 

Isaac Dunayevsky (1900-1955)

Overture, “Els fills del Capità Grant” (4')

 

Aaram Khachaturian  (1903-1978)

 Waltz & Mazurka, de la “Suite del ballet Masquerade”  (7')

 

Piotr Ilych Tchaikovsky  (1840-1893) 

“Trepak” & “Vals de les Flors”, del ballet 

“ElTrencanous” op.71 (8')

 

Johann Strauss (1825 – 1899)

"Klänge der Heimat", de l'opereta “Die Fledermaus”, 

per a soprano i orquestra (5')

 

Giacomo Rossini  (1792-1868)

"Tarantella", del ballet "La boutique fantasque" (3')

 

Emile Waldteufel (1837-1915)

 Vals dels patinadors, op.183" (6')

 

Amilcare Ponchielli  (1834-1886)

"Dansa de les hores", de l'opera "La Gioconda" (3')

 

Georgi Sviridov  (1915-1998)

Romança, del ballet "The Snow Storm" (4')

 

Johann Strauss (1825 – 1899)

Trisch-Trasch Polka (3')

 

------------------ 

 

Dimiti Schostakovich  (1915-998)

Vals II, de la Suite de Jazz nº2 (3')

Vals, de l'Opereta “Moskva Cheryomushki” (5')

Vals, de la pel·lícula “Golden Mountains” (5')

 

Johann Schrammel (1850-1893)

 "Wien bleit Wien" (3')

 

Franz Lehar (1870 – 1948) 

“Canço de Vilja”, de l'òpereta “La Viuda Alegre" (6')

 

Emmerich Kalman (1863 – 1953) 

"Heia in der Bergen", de l'opereta "La princesa dels Czardas" (4')

 

Alan Silvestri (1950-)

 Suite de la pel·lícula “The Polar Express” (6')

Jacques Offenbach  (1819 – 1880) 

“Can-Can” (2’)

 

Johann Strauss (1825 – 1899)

Vals “El Danubi Blau” (8’)

 

Johann Strauss  (1825 – 1899)

“Pizzicato Polka” (3’)

“Marcha Radetzky” op.228 (3’)

 

 

 

La durada aproximada de tot el concert: 1hora i 25 minuts.

 

 

Información adicional

 • DÍA: 8
 • MES: gener 2018
 • HORA: 21:00
FaLang translation system by Faboba

Sitemap